Hankemaailman helmet hakusessa – ehdota hanketta

Hankemaailman helmet hakusessa – ehdota hanketta

Nyt etsitään hankemaailman helmiä, eli onnistuneita Pohjanmaan ELY-keskuksen ja alueen Leader-ryhmien (Aktion Österbotten, Pirityiset, YHYRES) maaseuturahastosta rahoittamia hankkeita.

Kilpailusarjoja on neljä. Finalisteja on jokaisessa sarjassa viisi, ELY-keskukselta yksi hanke Pohjanmaan maakunnasta ja toinen Keski-Pohjanmaalta sekä jokaiselta Leader-ryhmältä yksi.

Sarjat ovat:

1) Tulevaisuuden tekijä – yritys, jolla potentiaalia kehittyä ja kasvaa, innovatiivinen ote  tai  joka edistää kokeilukulttuuria.

2) Paikallisesta ponnistaen – hanke tai yritys, jonka toiminta lähtee paikallisuudesta, asuinpaikan juurista tai paikallisuuden brändäämisestä. Se voi olla myös idea, jossa hyödynnetään paikallisuutta, sen erityispiirteitä, identiteettiä, paikallisia resursseja tai ympäristöä, kuten lähiruokaa, kulttuuria, maisemaa. Tai yhdistys, joka vahvistaa hankkeellaan paikallisyhteisön olemassaoloa.

3)   Ohjelmakauden oivallus – hankkeessa tai yrityksessä tehty oivallus, innovaatio, uusi         idea, voi olla pienikin asia, jolla on saatu aikaa positiivista kehitystä tai viety liiketoimintaa eteenpäin.

4) Verkostojen rakentaja – mikä hanke on toiminut edistyksellisenä verkostojen rakentaja joko ruohonjuuritasolla, kuten yhdistyksissä ja rakentanut yhteisöllisyyttä alueellaan, alueiden yli tai kv-tasolla tai organisaatioiden tasolla luotsannut oppilaitoksia, yrityksiä ja julkisen hallinnon toimijoita yhteistyöhön. Tai löytyykö jostain hankkeesta esimerkillinen toimija, joka on hyödyntänyt verkostoitumista ja saanut sillä hankkeelle hyviä tuloksia/lisäarvoa.

Nyt sinulla on mahdollisuus vaikuttaa ja ehdottaa haluamaasi hanketta, joka on rahoitettu tällä ohjelmakaudella (2014-2020) yhteen tai useampaan sarjaan.

Lähetä ehdotuksesi pe 6.4. mennessä: kirsi.tikkanen@yhyres.fi  tai maija.ahonen@pirityiset.fi