Työskentelemme yhdessä mottonamme:
”Pienten yhteisöjen on toteutettava suuria visioita!”

Aktion Österbotten on Rannikko-Pohjanmaan maaseudun kehittämisen moottori, jonka tavoitteena on kehittää vetovoimaisia asuinalueita, aktiivista yrittäjyyttä ja edistää työllisyyttä alueellaan. Leader-toiminnan lisäksi Aktion Österbottenin katon alta löytyvät kylätoiminta ja kalatalousryhmä.
Noin sadantuhannen asukkaan aluetta leimaavat kaksikielisyys ja yhteys mereen, joten kansainvälisyys on luonnollinen osa Aktion Österbottenin toimintaa.

 

Aktion Österbottenin laajaa aluetta yhdistävät ruotsin kielen vahvan aseman lisäksi vahva yhdistyselämä ja yrittäjyyshenki. Rikas kulttuuriperintö sekä kaunis saaristo ja maailmanperintöalue lukeutuvat maakunnan vahvuuksiin.

 

Aktion Österbottenin toiminnan ytimessä ovat paikallisyhteisöt, kuten kylät. Kylät ovat avainasemassa niin uusiutuvan energian, lähiruoan kuin luonto- ja elämyspalveluiden tuottajina. Tämä on huomioitu vahvasti uudessa ohjelmassa, joka kantaa nimeä: Pohjanmaa 2020 – vastaa elinvoimaisten paikallisyhteisöjen tarpeisiin.

 

Aktion Österbottenin toiminnassa tärkeä sija on myös luovien alojen, hyvinvointipalveluiden ja innovatiivisuuden tukemisessa. Myös pohjalaista yrittäjähenkeä halutaan ylläpitää. Yhdistys toimii innovatiivisena siltana kaupunkien (esim. Kokkola ja Vaasa) ja maaseutualueiden välillä ja ylittää samalla myös kielirajoja, yhteisiä hankkeita on muun muassa YHYRES ry:n ja Pirityisten kanssa.