Melonta avaa reitin salaisiin maisemiin

Melonta avaa reitin salaisiin maisemiin

Lestijoen alkuosa on arvokas osa koko Keski-Pohjanmaan luontokohteita ja matkailutarjontaa. Lestijoen melontareitti erämaassa tarjoaa koskemattoman erämaan, luonnon hiljaisuuden ja rauhallisen suomaiseman yhdistelmä, joka on ainutlaatuinen elämys koko seudulla. Lesti-Hunter Oy on Lestijärvellä sijaitseva ohjelmapalveluyritys, joka tarjoaa mm. melontaretkiä, melontakaluston vuokrausta ja kuljetusta, ohjattuja ja omatoimisia patikkaretkiä, metsästysmatkailua sekä koulutus- ja virkistäytymispäiviä. Lesti-Hunterin Reima Virkkala kertoo, että alueen vahvuuksiin kuuluu rauhallisuus ja erämaisuus, jonka mahdollisuuksia myös Lesti-Hunter Oy käyttää yritystoiminnassaan. 
– Toivoisin että entistä useampi löytäisi alueen upeat luontokohteet, joihin voi tutustua niin patikoiden kuin meloenkin.

Melontaretkikohteeksi voi valita esimerkiksi turvallisen perhereitin tai vaativamman koskireitin. Tarvittaessa mukaan saa oppaan, jonka kanssa aloittelijakin pääsee kokemaan Lestijoen upeat maisemat kanootista käsin. Kanootit lasketaan veteen yleensä Niskankorvessa, Lestijoen ja Lestijärven yhtymäkohdassa.
– Siitä voi lähteä perhereitille, ja jatkaa myös vaativammalle koskireitille, Virkkala kertoo.

Lähes äänettömästi liikkuva meloja voi seurata läheltä lintujen ja kalojen elämää. Virkkala kertoo, että Lestijoen erämaareitin varrella on mahdollista nähdä esimerkiksi ahma, metsäpeura tai vaikka kalasääski. Koskireitillä pesii myös maakotkia. Lestijoen melontareitin alkumatka päästää aloittelijan helpolla, ja suo tunteen kanootin hallinnasta ja melomisen helppoudesta.   Jatkonkoski johdattaa melojan laajalle suoalueelle. Koskemattoman erämaan, luonnon hiljaisuuden ja rauhallisen suomaiseman yhdistelmä on ainutlaatuinen elämys. Kanootilla pääsee kulkemaan paikoissa, joihin jalan tai veneellä ei ole asiaa. Reitti salaisiin maisemiin avautuu meloen.

Meloen pääsee osaksi salaisia maisemia


Melonnan lisäksi Lesti-Hunter tarjoaa muitakin matkailupalveluita. Suomenselän luonto tarjoaa monenlaisia aktiviteetteja. Virkkalan avulla onnistuu esimerkiksi ohjattu patikointi Peuranpolun alueella. Omatoimiseen retkeen voi pyytää esimerkiksi kuljetusapua. Lesti-Hunterilta voi vuokrata esimerkiksi telttasaunaa.

Lesti-Hunter pyrkii tavoittamaan yhä enemmän luontomatkailijoita, ja yrityksen tavoitteena on kehittää metsästysmatkailuun liittyvää liiketoimintaa erityisesti talvikaudelle. Leader-Pirityiset ry myönsi yritykselle tukea ohjelmapalveluiden kehittämiseen.
– Haluamme saada alueen upeat luontomatkailukohteet entistä useamman tietoisuuteen.