Viesti, vaikuta, erottaudu

Viesti, vaikuta, erottaudu

Noin 70 maaseutuohjelman ja hankkeiden parissa työskentelevää oli koolla Lyhde III -hankkeen järjestämässä verkostoitumispäivässä Uudenkaarlepyyn Munsalagårdenissa. Munsalagården on saanut tukea Pohjanmaan ELY-keskukselta ja Leader Aktion Österbottenilta, joten se sopi hyvin maaseudunkehittäjien kohtaamispaikaksi. Päivän teemana oli Viesti, vaikuta ja erottaudu. Teema kulki Niklas Lundströmin maaseudun paikkaseksikkyys -luennon ja Mö Foodsin yritysesimerkin kautta käytännön tasolle, eli Pernilla Howardin tarinankerronta- ja Saila Tykkyläisen vaikuttavuustyöpajaan.

Pohjanmaan ELY-keskuksen kehittämisasiantuntija Petri Svanbäck antoi ajankohtaiskatsauksen maaseutuohjelmasta.

Vaasan yliopiston tutkijatohtori Niklas Lundström kertoi uudesta tavasta markkinoida maaseutua, siinä ei keskitytä faktoihin vaan fiilistellään, tuodaan tunteita ja ihmisiä keskiöön. Tätä maaseudun uudenlaista imagoa rakentavat erityisesti paikkaseksikkäät yritykset, mutta myös maaseutukehittäjät voivat ottaa siitä mallia. Maaseudun paikkaseksikkyys -esitys löytyy täältä.

Vaikuttava Yritys Oy:n Saila Tykkyläinen tarjoaa oppaita, videoita, työkaluja ja verkkokursseja vaikuttavuuden arviointiin. Verkostoitumispäivän vaikuttavuustyöpajassa perehdyttiin vaikuttamisen kehittämiseen ja arviointiin. Työkaluina käytettiin esimerkiksi vaikutuspuun ja ongelmapuun malleja, joiden kautta vaikuttavuuden ongelmat, syyt, muutokset ja seuraukset hahmottuvat.  Saila Tykkyläisen vaikuttavuustyöpajan materiaalit saat täältä.

Pernilla Howard esitteli storytelling-metodia, joka on edullinen tapa markkinoida yrityksen tuotteita tai yhdistyksen toimintaa tuomalla esiin sen, mikä on siinä on uniikkia ja auttaa erottautumaan muista. Howardin storytelling-esityksen saat täältä.

Mitä mieltä olit päivästä? Anna palautetta täällä.